Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2008

Belastingvrije invoer voor reizigers verruimd

Vliegtuig, schip of land
Vanaf 1 december mag u als reiziger van buiten de EU voor een hoger bedrag vrij van accijns en BTW invoeren. Het plafond gaat van 175 naar 430 euro voor passagiers die van buiten de Europese Unie per vliegtuig of schip ons land binnen komen. Komt u over land, dan mag u voor 300 euro belastingvrij invoeren. Deze scheiding is aangebracht omdat u over land in staat bent vaker goederen de EU binnen te brengen.

Invoertarief
Voor bedragen boven de 430 euro geldt er een invoertarief van 3,5%, waar nog 19% BTW bovenop komt. Het gaat wel alleen om artikelen die u meeneemt in uw bagage en die voor persoonlijk gebruik zijn bestemd. Zijn de goederen voor de verkoop of voor uw bedrijf, dan geldt er doorgaans een hoger invoertarief. Voor sigaretten en drank zijn er overigens strengere regels van toepassing.

Tip
Het kan voordelig zijn om bepaalde goederen tijdens een eventueel verblijf buiten de EU aan te schaffen. Vanaf 1 december 2008 kunt u belastingvrij invoeren tot een totaal bedrag van 430 euro.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven