Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2010

Deeltijd-WW verlengd tot 1 juli 2011

De deadline voor de deeltijd-WW stond op 1 april 2010. Minister Donner heeft besloten de periode dat u deeltijd-WW voor uw werknemers kunt aanvragen te verlengen tot 1 juli 2011. Mocht echter de beschikbare € 70 miljoen voor de regeling eerder opgaan dan eindigt de regeling op dat moment. De deeltijd-WW behoort tot het crisispakket van vorig jaar en is bedoeld als tijdelijke maatregel. Zo hoeft u in nood uw vakkrachten niet te ontslaan, maar kunt u ze toch bij u in dienst houden en gedeeltelijk uit de WW-pot betalen.

De verlenging is volgens Minister Donner bedoeld om de sectoren die pas later met de gevolgen van de crisis geconfronteerd zijn toch tegemoet te komen. Hij geeft als voorbeeld de langlopende contracten in de bouw en metaalindustrie waardoor in die sector minder gebruik gemaakt is van de regeling. Minister Donner wilde aanvankelijk de toestemming voor deeltijd-WW voortaan koppelen aan de verplichting om af te zien van loonsverhogingen voor het personeel en bonussen voor topmensen van de betrokken ondernemingen. Echter, hij heeft daar op het laatste moment nog van af gezien.

Let op!
U kunt voor uw werknemers één keer gebruikmaken van de deeltijd-WW. Indien u al een aanvraag heeft gedaan voor één of meer werknemers kunt u geen aanvraag meer doen voor de andere werknemers.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven