Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen van uw SRA-kantoor in 2014

Denk aan uw mededelingsplicht bij gebruikmaking van WBSO

Doorgeven gerealiseerde uren
De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) en de RDA (Research en Development Aftrek) kennen een aantal verplichtingen, waaronder de plicht om binnen drie kalendermaanden na afloop van het aanvraagjaar de gerealiseerde S&O-uren en de eventuele kosten en uitgaven door te geven. Alle bedrijven en zelfstandigen die in 2013 een S&O-verklaring (en eventueel ook een RDA-beschikking) hebben ontvangen, krijgen in januari een brief van de nieuwe Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen Agentschap NL).

In deze brief treft u informatie aan over hoe u de gerealiseerde uren en de eventuele kosten en uitgaven (wanneer u in 2013 ook gebruik heeft gemaakt van de RDA) kunt doorgeven. U moet dat doen via het e-loket. Dit is een elektronisch loket voor het digitaal afnemen van diensten van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Tip:
Houd bij de mededeling van de realisatie de volgende gegevens bij de hand: referentienummer(s) van de in 2013 afgegeven S&O-verklaring(en) en het wachtwoord waarmee u kunt inloggen op het e-loket. Dit wachtwoord ontvangt u, of heeft u mogelijk al ontvangen, in januari van de RVO.nl.

Afhankelijk van uw mededeling ontvangt u (indien nodig) een correctie van uw S&O-verklaring en/of RDA-beschikking. Daarin staat wat u verder wel of niet moet doen.

Wees op tijd
Doe de mededeling wel vóór 31 maart aanstaande, anders riskeert u een boete. Datzelfde geldt als u helemaal geen mededeling doet. Bovendien wordt uw S&O-verklaring en eventueel ook de RDA-beschikking dan op nul euro gesteld.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven