Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2003 t/m 2006

Dubbele belasting?

Voor sporters en artiesten die wel eens werken in een land waarmee Nederland een verdrag ter voorkoming van dubbele belasting heeft gesloten, is een Besluit gepubliceerd. Hierin is bepaald dat ook zij de niet te verrekenbare buitenlandse bronbelasting over voordelen en inkomsten uit persoonlijke werkzaamheden onbeperkt mogen voortwentelen naar toekomstige jaren.
Wanneer een artiest of sporter optreedt in een land waarmee Nederland een Verdrag ter voorkoming van dubbele belasting heeft gesloten, kan het voorkomen dat niet alle in het buitenland betaalde belasting verrekend kan worden met de nederlandse inkomstenbelasting.

Voorbeeld
Een artiest heeft een optreden gehad in Duitsland. Over de inkomsten die hij daarmee heeft behaald, moest hij in Duitsland € 700 belasting betalen. In Nederland zou hij voor datzelfde bedrag aan inkomsten slechts € 600 hebben moeten betalen. De voorkoming van dubbele belasting bedraagt daarom maar € 600. De artiest kan € 100 van de in Duitsland betaalde belasting dus niet verrekenen met zijn in Nederland te betalen belasting.
Dankzij een nieuw besluit mag de € 100 die in het voorbeeld niet verrekend kan worden, voortaan onbeperkt worden doorgeschoven naar toekomstige jaren.

TIP
Werkt u als artiest of sporter ook wel eens in het buitenland, neem dan contact op met uw adviseur.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven