Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2007

EIA en MIA op nul: plan uw investeringen

Met ingang van 12 oktober jl. is de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Milieu Investeringsaftrek (MIA) op nihil gezet. De aanleiding hiervoor is het grote beroep dat op deze regelingen is gedaan dit jaar. Tot 31 december 2006 worden daarom geen tegemoetkomingen meer gegeven. Tijd voor het heroverwegen van uw investeringsplannen?

Wanneer u investeert in energie- en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, dan kunt u onder voorwaarden recht hebben op een extra fiscale aftrekpost: de EIA en/of de MIA. Eén van de voorwaarden is dat u het betreffende bedrijfsmiddel of de bedrijfsmiddelen binnen drie maanden na aanschaf of voortbrenging aanmeldt bij het bureau Investeringsregelingen en Willekeurige Afschrijvingen (IRWA) van de belastingdienst.

Het aantrekkelijke van deze regelingen is de hoogte van de fiscale aftrekposten. Deze bedragen voor de EIA 44% en voor de MIA 40%, 30% en 15%, afhankelijk van de categorie waar de investering valt. De fiscale aftrekken kunnen voor een flinke verlaging van uw fiscale inkomen zorgen en daarmee uw belastingdruk verlagen.

De overheid heeft op 12 oktober jl. besloten om de beide regelingen met onmiddellijke ingang tot 31 december 2006 te verlagen naar 0%. Dit betekent dat bij investeringen na deze datum geen recht meer is op een belastingaftrek op basis van deze regelingen. Let op: wanneer de aankopen en voortbrengingskosten van vóór deze datum zijn, kunt u hiervoor nog wel in aanmerking komen. Dien uw aanmelding(en) daarom niet te laat in.

Mogelijk is het voordeliger om uw investeringen uit te stellen tot volgend jaar en te investeren in andere bedrijfsmiddelen om de gewone investeringsaftrek (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) te optimaliseren.

Tip
De EIA en MIA zijn met ingang van 12 oktober jl. teruggebracht tot nihil. Investeringen van vóór deze datum kunt u alsnog indienen. Zijn uw investeringen na 12 oktober gedaan, wacht dan met indienen tot 1 januari 2007. Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven