Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2007

Fiets van de zaak

Per 1 januari 2007 verdwijnt de afdracht loonheffing voor de fiets van de zaak. U mag nu aan uw werknemers eens per drie jaar geheel onbelast een fiets van de zaak vergoeden of verstrekken tot een bedrag van maximaal € 749.

Dit kon al, maar nu hoeft u over de verstrekking geen loonbelasting meer af te dragen. Dit scheelt u € 68 en een hoop administratieve lasten.

Bijkomende kosten aan de fiets mag u vergoeden tot een bedrag van € 82 per kalenderjaar, zonder dat u daarvoor nader bewijs hoeft te leveren. In de oude regeling was dit nog € 250 per drie jaren. Hier vallen bijvoorbeeld onder een regenpak en een fietstas. Een fietsverzekering mag u overigens altijd onbelast vergoeden of verstrekken. Voorwaarde is en blijft wel dat uw werknemer op meer dan de helft van het aantal werkdagen van de fiets gebruikt maakt voor het woon-werkverkeer.

Tip
Het belastingvrij verstrekken dan wel het vergoeden van een zakelijke fiets is administratief eenvoudiger en voordeliger geworden. Overweeg of de nieuwe regeling ook voor u aantrekkelijk kan zijn. Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven