Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2007

Fiscaal goedkoper lenen aan uw BV?

Als u aan uw BV geld heeft geleend, is de berekende rente voor de BV normaliter aftrekbaar. De rente die u ontvangt, wordt bij u (progressief) belast als inkomsten uit overige werkzaamheden. Het tarief kan oplopen tot 52%. Waarom is een rekening-courant dan soms toch zo aantrekkelijk?

De reden hiervan is dat de Staatssecretaris van Financiën heeft goedgekeurd dat u fiscaal geen rente hoeft te berekenen, wanneer uw vordering gedurende het jaar kleiner is dan € 10.000. Dit bedrag is met ingang van 24 mei jl. zelfs opgehoogd tot € 17.500. Let er op dat uw BV dan ook geen rente op haar resultaat in mindering mag brengen. Uw vennootschap heeft hiermee wel een goedkope financiering en uw vermogen -en daarmee uw belastingaanslag- in box 3, zal met deze geldverstrekking afnemen.

U moet rekening houden met tegenslagen. Mocht het onverhoopt financieel slecht vergaan met uw BV, dan is het mogelijk dat u uw vordering moet prijsgeven. U kunt de waardevermindering van uw vordering daarbij ten laste brengen van uw progressief belast inkomen. Hierdoor krijgt u via de fiscus maximaal 52% van uw verlies terug.

Tip
U hoeft geen rente te berekenen aan uw vennootschap, wanneer uw vordering gedurende het jaar kleiner of gelijk is dan € 17.500. Naast een belastingbesparing in box 3, kan dit ook een goedkope financieringsvorm zijn voor uw onderneming. Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven