Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2003 t/m 2006

Fiscaal vriendelijk storten op giro 555

De Minister van Financiën heeft toegezegd dat hij de BTW-opbrengsten van producten waarvan de gehele opbrengst wordt gestort op giro 555 ten behoeve van de slachtoffers van de ramp in Azië, terug zal storten op giro 555. Hetzelfde geldt voor de belasting- en premieopbrengsten van gedoneerde verlofuren van werknemers. Daarnaast is geen schenkingsrecht verschuldigd voor schenkingen ten behoeve van deze slachtoffers, op de girorekeningen 555, 800800 en 797 van Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Dit geldt in de periode van 27 december 2004 tot en met 31 december 2005.

Wat moet u doen?
Om er zeker van te zijn dat het Ministerie van Financiën ook daadwerkelijk de BTW-, belasting- en premieopbrengsten zal storten op giro 555 moet u het volgende doen: Om voor de bijzondere regeling in aanmerking te komen moeten werkgevers uiterlijk op 31 maart 2005 melden welk bedrag aan loonheffing en premies werknemersverzekeringen is of wordt ingehouden over geschonken verloftijd. Ook maken zij melding van de datum waarop de tegenwaarde van de geschonken verloftijd is overgemaakt aan de hulporganisaties. Voor de BTW melden ondernemers uiterlijk 31 maart 2005 de ontplooide speciale activiteit, de in het kader daarvan verschuldigde BTW en de datum waarop de volledige opbrengst is overgemaakt aan de Samenwerkende Hulporganisaties.

Bovenstaande gegevens moeten gemeld worden bij de aanspreekpunten van de Belastingdienst, zie hiervoor www.belastingdienst.nl.

TIP
Bent u van plan om een bijzondere inzamelingsactie ten behoeve van de slachtoffers van de ramp in Azië te houden, of heeft u dit al gedaan, let er dan op dat u de juiste gegevens aanlevert aan de aanspreekpunten, om er zeker van te zijn dat de gehele opbrengst ten goede komt aan de slachtoffers.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven