Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2007

In de opstartfase ook recht op zelfstandigenaftrek

Wanneer u voor meer dan 1225 uur per kalenderjaar werkzaam bent in en voor uw onderneming - en jonger bent dan 65 jaar aan het begin van het kalenderjaar - hebt u recht op zelfstandigenaftrek. Veel startende ondernemers beginnen hun onderneming pas in de loop van het jaar.

Wist u dat ook de uren in de voorbereidingsperiode van uw onderneming meetellen voor de zelfstandigenaftrek? U moet dan denken aan het werken van uw ondernemingsplan, bezoeken aan een bank, kamer van koophandel, adviseur, verrichten van acquisitie en volgen van opleidingen. De uren besteed aan cursussen of opleidingen tellen alleen mee wanneer zij het doel hebben het verkrijgen of op peil houden van uw vakbekwaamheid om uw bedrijf te kunnen (blijven) uitoefenen.

Door al deze uren goed te administreren, kunt u alsnog recht hebben op een flinke aftrekpost. Deze loopt van € 4.310 tot € 8.885 (tarief 2006), afhankelijk van de hoogte van de winst.

Daarnaast heeft u recht op een verhoging van de zelfstandigenaftrek wanneer u in de vijf voorafgaande kalenderjaren niet meer dan twee keer zelfstandigenaftrek heeft genoten. Het bedrag van deze startersaftrek in 2006 bedraagt € 1987, ongeacht de hoogte van de winst.

Tip
Administreer uw uren die u besteedt aan uw onderneming in de opstartfase nauwkeurig. Deze kunnen u een flinke fiscale aftrekpost opleveren.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven