Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2010

Innovatiebox ook bij geruisloze omzetting in BV

Ondernemers die in de inkomstenbelasting speur- en ontwikkelingswerk verrichten, kunnen de innovatiebox toepassen nadat ze hun onderneming zonder fiscale afrekening (geruisloos) hebben ingebracht in een BV.

Ondernemers die in de vennootschapsbelasting speur- en ontwikkelingswerk verrichten kunnen de innovatiebox toepassen. De innovatiebox houdt in dat alle winsten behaald door onderzoek en ontwikkeling tegen een lage tarief van 5% in plaats van 25,5% vennootschapsbelasting worden belast. Deze regeling is per 1 januari 2010 ingevoerd om innovatief onderzoek door ondernemers fiscaal te stimuleren.

U kunt de innovatiebox niet toepassen indien u speur- en ontwikkelingswerk verricht in de inkomstenbelasting. Wel kunt u een beroep doen op de regeling in het geval u speur- en ontwikkelingswerk in de inkomstenbelasting heeft verricht en u uw onderneming geruisloos omzet in een BV. De in de inkomstenbelasting ontwikkelde innovatie kan dan onder de innovatiebox worden gebracht. Zo wordt de ā€œinkomstenbelastinginnovatieā€ belast tegen een lage tarief van 5% vennootschapsbelasting.

Let op!
Bent u van plan uw onderneming om te zetten in een BV en verricht u speur- en ontwikkelingswerk? Neem dan contact met uw SRA-Adviseur om zekerheid vooraf te vragen bij de Belastingdienst over de toepassing van de innovatiebox.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven