Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2008

Jaarrekening 2006 voor 1 februari 2008 deponeren

NV en BV
Alle NV’s en BV’s zijn verplicht hun (vastgestelde) jaarrekening jaarlijks bij de Kamer van Koophandel te deponeren. De jaarrekening moet na vaststelling door de aandeelhouders binnen 8 dagen gedeponeerd worden. Dit moet uiterlijk 7 maanden en bij uitstel uiterlijk 13 maanden na afloop van het boekjaar gebeuren. Uitstel hoeft u niet te melden bij de KvK. Wanneer uw boekjaar gelijk loopt met het kalenderjaar, moet u het boekjaar 2006 dus vóór 1 februari 2008 deponeren.

Eenmanszaak, VOF, CV en maatschap
De deponeringsplicht geldt niet voor een eenmanszaak of maatschap. Een vennootschap onder firma (VOF) of commanditaire vennootschap (CV) moet enkel een jaarrekening inleveren wanneer alle beherende vennoten buitenlandse kapitaalvennoten zijn.

Boete
De deponering wordt jaarlijks gecontroleerd door de Belastingdienst. Wanneer u niet (op tijd) uw jaarrekening heeft ingeleverd, kunt u een forse boete verwachten. Ook is het mogelijk dat u als bestuurder van een BV bij faillissement persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld als er geen jaarrekening is gedeponeerd.

Ontheffing
Is het voor u technisch niet mogelijk om een jaarrekening samen te stellen, dan kunt u hiervoor een vrijstelling krijgen. Deze ontheffing wordt bij uitzondering verleend, bijvoorbeeld bij vervreemden van de boekhouding of brand. In plaats van de jaarrekening wordt een afschrift van de ontheffing bij de Kamer van Koophandel neergelegd. Een verzoek tot deze ontheffing dient u bij de Minister van Economische Zaken aan te vragen.

Let op!
Deponeer uw jaarrekening over het boekjaar 2006 vóór 1 februari 2008 om een boete te voorkomen!

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven