Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2007

Maak Euro's van Guldens

U heeft het de afgelopen jaren vast meegemaakt. Verloren gewaande guldens komen ineens weer te voorschijn. Wist u dat u uiterlijk tot en met zaterdag 30 december aanstaande deze guldenmunten nog kunt inwisselen? Daarna worden er geen mogelijkheden meer aangeboden.

Uit schattingen van het Ministerie van Financiƫn en De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat per huishouden nog gemiddeld fl. 53 aan muntgeld aanwezig is. Dat is grofweg fl. 250.000.000 voor alle Nederlandse huishoudens. Daarnaast ligt er nog fl. 250.000.000 aan jubileummunten en fl.150.000.000 aan biljetten in Nederlandse lades en kluizen.

Aangezien de helft van de Nederlandse bevolking niet weet dat de guldens tot en met dit jaar kunnen worden omgeruild, start de overheid binnenkort een campagne onder de naam Maak euro's van uw guldens. Zij geeft particulieren de mogelijkheid om guldens in te leveren bij de agentschappen van DNB en - voor uw gemak - vanaf 2 oktober tot en met 30 december ook bij alle postkantoren. Voor ondernemers is deze omwisselactie sinds 2003 niet meer mogelijk. Voor bankbiljetten heeft u overigens nog tot 2032 de tijd om deze in te wisselen.

Tip
Lever uw guldenmunten nog dit jaar in voor euro's. Voor meer informatie: www.eurosvoorguldens.nl Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven