Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2007

Makkelijker krediet voor werkloze met starten bedrijf

De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aangekondigd in de toekomst borg te staan voor werklozen die een eigen onderneming willen beginnen. Deze borgstelling moet ervoor zorgen dat zij gemakkelijker een krediet bij de bank kunnen krijgen, waardoor de arbeidsparticipatie wordt verhoogd. Dit plan wordt bij wijze van proef regionaal met enkele kredietbanken ingevoerd.

Zoals u wellicht weet, konden gedeeltelijk arbeidsgeschikten en personen met een bijstandsuitkering al gebruikmaken van een soortgelijke startersfinanciering van de gemeente. Nu vindt de overheid de tijd rijp om ook werklozen te stimuleren voor de participatie aan het arbeidsproces. Aangezien deze groep starters over het algemeen een geringe kredietbehoefte heeft, zien de banken zich geplaatst voor relatief hoge administratiekosten bij financieringsaanvragen. Daarom komt het momenteel onvoldoende tot een succesvolle kredietverstrekking. De borgstelling van de overheid moet dit percentage doen toenemen.

Naar verwachting zal de proef op 1 januari aanstaande van start gaan en een half jaar duren. De komende maanden zal het plan in overleg met de Nederlandse Vereniging van Kredietbanken, handelsbanken, gemeenten, UWV en VNG verder worden uitgewerkt. De voorwaarden en de regio's zullen dan nader worden bepaald.

Tip
Komt u met veel startende ondernemers in aanraking? Naast het starterskrediet voor bijstandgerechtigden en gedeeltelijk arbeidsgeschikten start op 1 januari een regionale proef voor starterskredieten aan werklozen. Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven