Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2008

Meer inkomen voor uw ex-partner, lagere kindertoeslag voor u?

Kindertoeslag
De kindertoeslag is per 1 januari 2008 in de plaats gekomen van de kinderkorting. De kindertoeslag kan oplopen tot € 82 per maand. Dit bedrag is afhankelijk van uw inkomen. Hoe lager uw inkomen, hoe meer kindertoeslag u kunt ontvangen. Is uw (gezamenlijke) inkomen hoger dan € 46.700 dan bestaat er geen recht op kindertoeslag. U kunt via de site www.toeslagen.nl de hoogte van uw toeslag berekenen.

Wijzigingen doorgeven
Wijzigingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op de hoogte van uw kindertoeslag. Gaan u en uw partner in de loop van 2008 uit elkaar? Dan moet u of uw ex-partner dit zo snel mogelijk doorgeven aan de Belastingdienst. Dit kan met het Aanvraag- en wijzigingsprogramma kindertoeslag 2008. Is uw ex-partner nadat u uit elkaar bent gegaan veel meer gaan verdienen? Dan kan uw kindertoeslag een stuk lager uitvallen dan u had verwacht. In dat geval kunt u in aanmerking komen voor de 10%-regeling.

10%-regeling
Van deze regeling kunt u gebruik maken als het verwachte toetsingsinkomen van uw ex-partner na de scheiding minstens 10% hoger uitkomt dan voor de scheiding. Volgens de regeling telt het inkomen dat uw ex-partner is gaan verdienen, nadat u uit elkaar bent gegaan, niet mee voor de berekening van uw kindertoeslag. De Belastingdienst gaat uit van het inkomen dat uw ex-partner verdiende toen u nog samen was.

U moet een brief naar de Belastingdienst sturen waarin u doorgeeft dat u van de regeling gebruik wilt maken. In deze brief moet u aannemelijk maken dat de 10%-regeling op u van toepassing is. De Belastingdienst beslist bij de definitieve berekening over 2008 of de regeling voor u geldt.

Tip:
Is uw ex-(toeslag)partner nadat u uit elkaar bent gegaan minimaal 10% meer gaan verdienen, maak dan gebruik van de 10%-regeling. Dit kan aanzienlijk schelen in de hoogte van uw kindertoeslag.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven