Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen van uw SRA-kantoor in 2012

Milieu- en Energielijst 2012 gepubliceerd!

Energie-investeringsaftrek

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee u extra ondersteuning krijgt bij het investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Met de EIA kunt u 41,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen in aftrek brengen op uw fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. U kunt per kalenderjaar minimaal € 2.300 en maximaal € 118 miljoen aan energie-investeringen doen om in aanmerking te komen voor de EIA.

 

Op de Energielijst voor 2012 ziet u welke bedrijfsmiddelen in aanmerking kunnen komen voor de EIA .

 

Klik hier om direct te gaan naar de Energielijst voor 2012.

 

Milieu-investeringsaftrek en Vamil

De overheid biedt u met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen) de mogelijkheid om fiscaal voordelig te investeren in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen. Ook wordt u de mogelijkheid geboden om innovatieve milieuvriendelijke producten sneller op de markt te brengen. Door gebruik te maken van de MIA kunt u tot 36% van de investeringskosten voor een milieuvriendelijke investering aftrekken van de fiscale winst, bovenop de reguliere afschrijving. De Vamil biedt de mogelijkheid 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. Om voor de Vamil/MIA in aanmerking te komen dient het totaal aan investeringen in bedrijfsmiddelen of onderdelen daarvan per kalenderjaar minimaal  € 2.300 en € 25 miljoen te bedragen.

 

Op de Milieulijst 2012 leest u ongeveer 370 investeringen waarvoor u de MIA, Vamil of MIA én Vamil kunt aanvragen. De investeringen (of bedrijfsmiddelen) die in de lijst zijn opgenomen, zijn minder milieubelastend en gaan vaak verder dan wat wettelijk is voorgeschreven. U kunt de EIA en Vamil gelijktijdig toepassen voor bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor zowel EIA als voor Vamil. U kunt echter de EIA en de MIA niet gelijktijdig toepassen.

 

Klik hier om direct te gaan naar de Milieulijst voor 2012.

 

Let op!

U kunt per 1 januari 2012 de EIA, de MIA en de Vamil alleen digitaal aanvragen bij het Agentschap NL. Een aanmelding op papier wordt niet geaccepteerd!

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven