Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2003 t/m 2006

Nieuwe subsidie ARBO-bedrijfsmiddelen

De ARBO-afdrachtvermindering en de willekeurige afschrijving ARBO-bedrijfsmiddelen zijn met ingang van 1 januari 2005 komen te vervallen. Hier is een nieuwe (niet-fiscale) regeling voor in de plaats gekomen: de FARBO-regeling 2005. Door het aanschaffen van een bedrijfsmiddel dat voorkomt op de FARBO-lijst, kunt een subsidie krijgen van maximaal 10% van de aanschafkosten van het bedrijfsmiddel (maximaal € 25.000 per arbeidsmiddel). Het investeringsbedrag moet minimaal € 250 bedragen.

Welke bedrijfsmiddelen komen in aanmerking voor de subsidie in 2005?
De arbeidsmiddelen die in aanmerking kunnen komen voor subsidie zijn ingedeeld in de volgende categorieën:

  • Investeringen ter voorkoming of vermindering van de blootstelling aan giftige stoffen en andere stoffen (bijvoorbeeld breedbandschuurmachine).
  • Investeringen ter voorkoming of vermindering van de blootstelling aan lawaai (bijvoorbeeld geluids- en trillingsarm vibrerend heisysteem).
  • Investeringen ter voorkoming of vermindering van de fysieke belasting (bijvoorbeeld personenlift voor bus tot 3500 kg.)

TIP
Wanneer u van plan bent te investeren in ARBO-bedrijfsmiddelen, ga dan na of het product voorkomt op de FARBO-lijst. De FARBO-subsidie kan namelijk leiden tot een aanzienlijke besparing op de aanschafkosten. Komt het product dat u wilt aanschaffen niet voor op de lijst, dan kunt u dit bedrijfsmiddel tot 15 september 2005 voordragen voor de FARBO-lijst 2006 (er zijn overigens wel voorwaarden waaraan het bedrijfsmiddel moet voldoen, zoals de mate van innovatie). Wordt het bedrijfsmiddel niet opgenomen op de FARBO-lijst 2006, dan heeft wachten met investeren geen zin.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven