Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2003 t/m 2006

Nieuwe zorgverzekeringswet: let op uw loonaangifte 2006

Vanaf 2006 komt er één zorgverzekering voor alle Nederlanders. Verzekeringsplichtigen betalen dan zowel een nominale premie als een inkomensafhankelijke bijdrage. Deze inkomensafhankelijke bijdrage wordt berekend over het loon en over andere inkomsten (bijvoorbeeld winst uit onderneming).

U, als werkgever, moet straks de inkomensafhankelijke bijdrage berekenen en daarna inhouden op het loon van uw werknemer (dit geldt ook voor loon uit vroegere dienstbetrekking, zoals pensioen). Ook moet u de inkomensafhankelijke bijdrage vergoeden aan de werknemer die loon uit tegenwoordige dienstbetrekking van u ontvangt.

Loonaangifte 2006
Samen met de loonheffing en premies werknemersverzekeringen moet u de inkomensafhankelijke bijdrage afdragen aan de Belastingdienst. Dit betekent dat de inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet moet worden opgenomen in de loonaangifte vanaf januari 2006.

Tip
Wees erop bedacht dat ook de inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet vanaf 2006 mee zal lopen in de gecombineerde aangifte loonheffing en werknemersverzekeringen.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven