Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen van uw SRA-kantoor in 2013

Plannen van de commissie Van Dijkhuizen

Het kabinet gaat de plannen van de commissie in ieder geval wel serieus bestuderen. 

Verlaging doelmatigheidsmarge
Een voorstel dat verstrekkende gevolgen kan hebben voor de dga is de verlaging van de doelmatig-heidsmarge bij het vaststellen van het fiscale loon. Nu is het nog zo dat de DGA bij een gebruikelijk loon dat hoger is dan € 43.000 (2013) binnen bepaalde grenzen van dit loon mag afwijken. Zo komt het in de praktijk vaak voor dat het loon van de dga vastgesteld wordt op 70% van het gebruikelijke loon. De DGA kan dus binnen de grenzen een 'korting' toepassen van 30% (doelmatigheidsmarge)   op zijn loon. De commissie stelt voor om deze doelmatigheidsmarge terug te brengen tot 10%. Dit   zou de schatkist € 1 miljard extra opleveren.

Extra belasting in box 2
Bovendien wil de commissie het in de bv opgebouwde vermogen voor de aanmerkelijkbelanghouder jaarlijks gaan belasten in box 2 tegen een zogeheten forfaitair rendement van 2,4%.

Andere belangrijke voorstellen
Andere belangrijke voorstellen van de commissie Van Dijkhuizen zijn: lagere belastingtarieven, verlenging van de eerste schijf, afschaffing van de zelfstandigen- en startersaftrek voor ondernemers, vereenvoudiging van de toeslagen en een verlaging van het forfaitair rendement in box 3 van 4% naar 3% vanaf 2014.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven