Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2003 t/m 2006

Regeling voor personeelsopties wijzigt

Met ingang van 1 januari 2005 worden de loonheffing en de premies werknemersverzekeringen geheven over het werkelijk gerealiseerde voordeel bij uitoefening of vervreemding van de personeelsoptie. Dit geldt niet alleen voor personeelsopties die na 31 december 2004 zijn toegekend, maar ook voor personeelsopties die eerder zijn toegekend en waar nog geen belasting over is geheven.

Opties die eerder onvoorwaardelijk zijn geworden
Heeft u opties die vóór 1 januari 2005 onvoorwaardelijk zijn toegekend of onvoorwaardelijk zijn geworden dan mag u kiezen wanneer u belasting betaalt: op het moment van onvoorwaardelijke toekenning/ het onvoorwaardelijk worden van de optie of bij uitoefening/vervreemding.

Tip voor werkgevers
Bent u toch al van plan binnenkort personeelsopties toe te kennen, kijk dan of het mogelijk is om deze nog voor 1 januari 2005 onvoorwaardelijk toe te kennen.

Tip voor particulieren
De belastingdienst heeft de personeelsopties tot speerpunt van de controle gemaakt. Ook optierechten die zijn verstrekt door een buitenlandse werkgever moeten worden opgegeven voor de Nederlandse inkomstenbelasting. Indien u in het verleden buitenlandse optieregelingen bent vergeten op te geven, kunt u dit alsnog doen. U voorkomt hiermee een boete.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven