Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2003 t/m 2006

Specifiek vragen om uitstel van betaling

Als u voorheen in bezwaar ging tegen bijvoorbeeld een naheffingsaanslag omzetbelasting dan kreeg u automatisch uitstel van betaling voor het omstreden bedrag. Dit is met ingang van 1 januari 2005 veranderd. U moet nu expliciet verzoeken om uitstel van betaling. Dit geldt voor alle bezwaren die zijn ingediend na 1 januari 2005. Dit verzoek moet gemotiveerd zijn. Alleen zeggen: "Ik verzoek tevens om uitstel van betaling" is onvoldoende.

Voorbeeld
Naar uw mening heeft de inspecteur ten onrechte een bedrag van € 2.000 aan studiekosten niet in aanmerking genomen. Deze kosten zouden leiden tot een vermindering van uw aanslag met € 840 (42% van € 2.000). In uw bezwaarschrift moet u in het vervolg aangeven:

  1. U geeft aan dat u het niet eens bent met het niet in aanmerking nemen van de studiekosten, want.... (motivering)
  2. U vraagt om uitstel van betaling voor € 840, omdat u van mening bent dat dit bedrag in verband met de buitengewone uitgaven voor studie in mindering zou moeten komen op het bedrag van de aanslag.

Goedkeuring
In de toelichting op de aanslagbiljetten Inkomstenbelasting/Premies Volksverzekeringen is nog geen melding gemaakt van dit nieuwe beleid. Daarom heeft de staatssecretaris van Financiën goedgekeurd dat een bij de belastingdienst ingediend bezwaarschrift tegen een aanslag IB/PVV tevens als verzoek om uitstel van betaling wordt beschouwd, mits de aanslag is gedagtekend vóór 1 april 2005.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven