Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2007

Sporten in je vrije tijd naast plezier ook looninhouding

Een werknemer is door eigen schuld of toedoen, bijvoorbeeld bij het sporten, voor de zoveelste keer uit de roulatie. U hebt daar genoeg van en behoudt zich vervolgens het recht voor om slechts de wettelijk verplichte 70% van het loon uit te betalen. Uw werknemer neemt dit niet en stapt naar de rechter. Mag u hem/haar in zulke gevallen wel korten op de uitkering?

In bijzondere omstandigheden is het toegestaan, ja. Dit blijkt uit een uitspraak van Gerechtshof Arnhem. In de casus vocht de werknemer aan, dat hij bij arbeidsongeschiktheid slechts 70% van het loon uitgekeerd kreeg. De werkgever verweerde zich door te stellen dat hij de werknemer al verschillende keren had gewezen op zijn blessuregevoeligheid in de sport die hij beoefende. Hij had namelijk al 23 maanden thuis doorgebracht vanwege herhaaldelijke sportblessures, in een periode van vier jaar. De rechter vond ook dat bij arbeidsongeschiktheid van een werknemer een werkgever niet altijd het volle pond hoeft uit te keren in dergelijke extreme situaties. De CAO van de bewuste werknemer bevatte namelijk geen bepaling voor dit soort gevallen. In de arbeidsovereenkomst werd vervolgens bepaald, dat bij verzuim door eigen schuld of toedoen, de bovenwettelijke aanvulling op het CAO-loon niet zou worden uitgekeerd. De rechtbank vond daarmee dat het beroep van de werknemer ongegrond was. De werkgever hoefde de aanvulling niet te bekostigen.

Tip
Wanneer uw werknemer na schriftelijke terechtwijzing niet van gedrag verandert en zodoende nog eens door eigen schuld of toedoen arbeidsongeschikt raakt, kan hij/zij het recht op de aanvulling op het CAO-loon verliezen. U moet wel een voorwaarde in het arbeidscontractcontract op hebben genomen die dit soort calamiteiten regelt. Uw SRA-Adviseur kan u hierbij adviseren. Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven