Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2003 t/m 2006

Tijdelijke regeling stimuleren leeftijdsbewust beleid

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt € 21 miljoen beschikbaar om oudere werknemers langer te laten werken. Bedrijven kunnen een subsidieaanvraag doen voor projecten die tot doel hebben om werknemers ook op oudere leeftijd in staat te stellen door te blijven werken.

Voor welke werknemers?
Het streven van de subsidieregeling is om de arbeidsparticipatie van met name werknemers tussen de 55 en 64 jaar te stimuleren. De projecten mogen echter ook gericht zijn op preventief beleid, waarmee voortijdige uitstroom van werknemers die jonger zijn voorkomen wordt.

Wie komt wanneer in aanmerking voor subsidie?
Werkgevers met tenminste dertig werknemers komen in aanmerking voor de subsidie. Projecten moeten gericht zijn op bijvoorbeeld: beeldvorming, bewustwording, voorlichting, personeelsbeleid en verbetering van de positie van werknemers. Het eerste aanvraagtijdvak loopt tot 31 januari 2005 en de tweede loopt van 1 juni 2005 tot en met 31 juli 2005.

TIP
Wanneer u de arbeidsparticipatie van oudere werknemers wilt gaan stimuleren of al stimuleert, ga dan na of u in aanmerking komt voor de subsidie van maximaal € 40.000 per project. Ook als u de uitstroom van jongere werknemers wilt voorkomen of voorkomt, zou u in aanmerking kunnen komen voor de subsidie. Een aanvraagformulier kunt u hier vinden (www.agentschap.szw.nl en klikken op "leeftijdsbewust beleid"). Voor vragen kunt u ook bellen met het Agentschap SZW (Ramesh Bindraban: tel. 070 333 5938 of Rogier Hesmerg: tel. 070 333 5821).

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven