Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen van uw SRA-kantoor in 2011

Zelfstandigenaftrek wordt vaste basisaftrek!

Wanneer komt u in aanmerking?
Allereerst moet u ondernemer zijn voor de inkomstenbelasting. Daarnaast moet u aan het urencriterium voldoen. Dit houdt in dat u minimaal 1.225 uren per jaar moet besteden aan het drijven van uw onderneming. Hierbij moet meer dan 50% van de totale arbeidstijd aan de onderneming besteed worden. De hoogte van de aftrek is straks niet langer afhankelijk van de winst uit onderneming.

Let op!
Heeft u een winst tussen € 18.540 en € 53.070, dan zult u weinig merken van de wijziging. Bij winsten hoger dan € 53.070, zult u erop vooruit gaan. Heeft u echter een winst van minder dan € 18.540, dan valt voor u de vaste basisaftrek lager uit dan de huidige zelfstandigenaftrek.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven