Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen van uw SRA-kantoor in 2013

Aanschaf zonnepanelen maakt u tot ondernemer voor de BTW

Het wachten was op een duidelijk standpunt van het ministerie van Financiƫn. De staatssecretaris heeft daar nu duidelijkheid over gegeven. U bent als particulier BTW-ondernemer als u in het bezit bent van zonnepanelen en u de elektriciteit duurzaam en tegen vergoeding levert aan de energiemaatschappij.

Verplichtingen BTW-ondernemer
Het is aan de Belastingdienst om te beoordelen of u ondernemer bent voor de BTW. Krijgt u een BTW-nummer, dan kunt u de BTW op de aanschafkosten van de zonnepanelen in aftrek brengen. Daarnaast bent u dan verplicht om BTW-aangifte te doen, een administratie bij te houden en facturen te sturen voor de levering van de energie. Voldoet u echter aan de voorwaarden voor de kleineondernemersregeling, dan hoeft u geen BTW-aangifte te doen en gelden er minder administratieve verplichtingen. De betaalde BTW kunt u dan ook niet meer in aftrek brengen.

Wijziging Europese BTW-richtlijn
De staatssecretaris is niet blij met de uitkomst van het arrest van het Europese Hof van Justitie. Er is echter geen ruimte binnen het arrest om hier in Nederland van af te kunnen wijken. Een wijziging van de BTW-richtlijn is hiervoor vereist. Hij gaat dit aankaarten bij de andere Europese landen.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven