Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2003 t/m 2006

Aanslagen op tijd opgelegd?

De inspecteur kan proberen u een aanslag op te leggen, terwijl de wettelijke termijn daarvoor al verstreken is. Daarom is het noodzakelijk de termijn waarbinnen een aanslag opgelegd mag worden, goed in de gaten te houden.
Omdat een rechter niet verplicht is ambtshalve te toetsen of de inspecteur met zijn aanslag wel binnen de termijn is gebleven, moet u altijd zelf in de gaten houden of de aanslagtermijn niet is verstreken. Mocht dit het geval zijn, dan moet u dus voor de rechter stellen dat de aanslag te laat is opgelegd. Pas dan kan hij oordelen dat dit inderdaad het geval is en de aanslag vernietigen.

Termijn
De termijn waarbinnen een inspecteur een aanslag mag opleggen is binnen drie jaar na het ontstaan van de belastingschuld. Gaat het bijvoorbeeld om de inkomstenbelasting over het jaar 2002, dan mag de aanslag uiterlijk op 31 december 2005 zijn opgelegd. Heeft u echter uitstel aangevraagd voor het doen van aangifte, dan wordt de bevoegdheid tot het vaststellen van de aanslag met dezelfde termijn verlengd als de termijn van het uitstel.

TIP
Controleer altijd of de inspecteur uw aanslag binnen de wettelijke termijn heeft opgelegd.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven