Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2008

Afschaffing eerstedagsmelding

Voor het bedrijfsleven is het misschien wel de grootste administratieve ergernis; de eerstedagsmelding. In het Belastingplan 2009 is naar voren gekomen dat deze tijdrovende verplichting deze kabinetsperiode nog zal worden afgeschaft.

Administratieve ergernis
Als u een nieuwe werknemer in dienst neemt, moet de eerstedagsmelding (EDM) in beginsel uiterlijk de dag vóór het begin van de werkzaamheden binnen zijn bij de Belastingdienst. De overheid voerde deze EDM-verplichting twee jaar geleden in om zwartwerken en illegale arbeid tegen te gaan. De maatregel staat sindsdien boven aan de lijst van meest irritante regels.

Afschaffing
De eerstedagsmelding zal deze kabinetsperiode nog worden afgeschaft. Daarbij geldt wel dat de inspecteur de bevoegdheid krijgt om maximaal een vijfjarige EDM-verplichting op te leggen. Deze bevoegdheid geldt echter alleen als er sprake is van bijzondere risico’s op fraude of illegale tewerkstelling.

Let op!
De huidige eerstedagsmelding zal worden afgeschaft, maar in bepaalde gevallen zal er een vijfjarige EDM-verplichting worden opgelegd!

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven