Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen van uw SRA-kantoor in 2013

Betalingsachterstanden en restschulden op uw woning

Betalingsachterstanden
Minister Blok geeft aan dat het lastig is om een voorspelling te doen over de toekomstige ontwikkeling van het aantal betalingsachterstanden. Het aantal betalingsachterstanden zal op korte termijn waarschijnlijk niet minder worden, maar is met 1,6% van het totaal aantal hypotheken internationaal bezien nog steeds niet hoog. In Nederland leiden betalingsachterstanden niet vaak tot een gedwongen verkoop: het aantal gedwongen verkopen is in Nederland laag in vergelijking met andere landen, aldus minister Blok.

Restschulden
Restschulden bij een verhuizing mogen worden meegefinancierd in een nieuwe hypothecaire lening. Bij het berekenen van de Loan to Value-ratio (dat is de verhouding tussen de lening en de waarde van de woning) mag de restschuld buiten beschouwing gelaten worden. Daarnaast kunnen de rente en kosten van een lening voor een restschuld die is ontstaan bij de verkoop van een woning vanaf 29 oktober 2012 voor maximaal 10 jaar van de belasting worden afgetrokken.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven