Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2007

Bril van de zaak

Het stelsel van ziekenfonds- en de particuliere ziektekostenverzekering is met ingang van 1 januari 2006 vervangen door de Zorgverzekeringswet. In sommige gevallen is de dekking voor medische- en ziektekosten niet ruimer geworden. Wellicht zijn er nog fiscale mogelijkheden. Wist u dat uw werkgever bijzondere ziektekosten onbelast mag vergoeden?

De kosten die de vennootschap maakt, mag zij gewoon in aftrek brengen van de belastbare winst. Het moet gaan om bijzondere kosten. Dus vergoedingen van premies en kosten waarvoor u een vergoeding zou kunnen krijgen, mag de werkgever niet onbelast vergoeden. Let op: het gaat om vergoedingen waar u geen aanspraak op kunt doen. Dan is de vrijstelling weer niet van toepassing.

Alternatief via aangifte inkomstenbelasting
Wanneer een vergoeding niet mogelijk is omdat uw werkgever de bijzondere ziektekosten niet vergoedt, bestaat in uw aangifte inkomstenbelasting nog de mogelijkheid om de niet vergoede kosten in aftrek te brengen als buitengewone lasten. Wellicht zelfs als aftrek voor chronische ziektekosten (hulpmiddelen). Is hiervan sprake en heeft u meer dan € 320 betaald voor bijvoorbeeld uw bril, dan hebt u recht op een forfaitaire aftrek van € 808. Dit geldt ook voor uw partner en uw minderjarige kind(eren).

Tip:
Laat uw vennootschap uw bijzondere ziektekosten onbelast vergoeden. Beoordeel in ieder geval de mogelijkheid voor de extra aftrek voor bijzondere ziektekosten wanneer u de aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen invult. Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven