Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen van uw SRA-kantoor in 2013

Energiezuinige bedrijfsmiddelen? Zet ze dan op de lijst!

Energielijst
Op de Energielijst staan energiezuinige investeringen waarvoor bedrijven Energie-Investeringsaftrek (EIA) kunnen aanvragen. De lijst bevat zo'n 160 investeringen (bedrijfsmiddelen) en wordt jaarlijks geactualiseerd aan de hand van nieuwe ontwikkelingen. Ieder jaar krijgen ondernemers ook weer de mogelijkheid om voorstellen in te dienen voor de Energielijst van het komende jaar.

Energie-Investeringsaftrek
Wanneer u investeert in een bedrijfsmiddel dat voorkomt op de Energielijst dan heeft u extra fiscaal voordeel. U komt dan namelijk in aanmerking voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA) waarmee u 41,5% van het investeringsbedrag in mindering kunt brengen op de fiscale winst.

Tip:
Wilt u een voorstel indienen voor de Energielijst 2014, dan kan dat nog tot 1 september aanstaande met een speciaal hiervoor bestemd voorstelformulier, dat u kunt vinden op deze website.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven