Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2008

Geld van Spaanse fiscus na verkoop tweede huis?

Heeft u tussen juli 2004 en december 2006 uw tweede huis in Spanje verkocht, dan krijgt u mogelijk een aanzienlijk bedrag terug van de Spaanse Belastingdienst. U heeft namelijk 20% teveel vermogenswinstbelasting betaald.

Spanje heeft jarenlang twee tarieven gehanteerd bij de berekening van de verschuldigde belasting na verkoop van vastgoed in Spanje. Spanjaarden betaalden 15% over de waardestijging van hun huis en buitenlanders (niet-residenten) maar liefst 35%. De Europese Commissie gaf in 2005 aan dat dit beleid discriminerend is en dreigde met een rechtszaak tegen de Spaanse overheid. Daarop heeft Spanje de wet gewijzigd met als gevolg dat er in 2006 een algemeen tarief kwam van 18%. Als u onder de voorwaarden valt, dan is enige haast geboden bij het terugvorderen. De terugvordering van de vermogenswinstbelasting moet namelijk binnen 4 jaar na verkoop van de woning geschieden. Dit betekent dat voor huizen die in juli 2004 zijn verkocht, de verjaringstermijn volgende maand eindigt.

Let op!
Heeft u tussen juli 2004 en december 2006 uw tweede huis in Spanje verkocht en heeft u vermogenswinstbelasting betaald aan de Spaanse Belastingdienst, dan heeft u teveel betasting betaald en kunt u mogelijk 20% van die belasting terugvorderen. Neem contact op met uw belastingadviseur om geen termijnen te laten verlopen.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven