Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2003 t/m 2006

Geven van cadeautjes wordt leuker!

Als u volgend jaar een cadeautje geeft aan een niet-werknemer, dan mag u daarop de eindheffing toepassen. Dit staat in het Belastingplan 2006.

Dankzij een besluit mocht u vorig jaar al de eindheffing toepassen over een kerstpakket dat u aan niet-werknemers (zoals uitzendkrachten, oud-werknemers of zakenrelaties) verstrekte. Vanaf 2006 mag u de eindheffing toepassen op alle verstrekkingen aan niet-werknemers, mits de waarde per geschenk niet hoger is dan € 136 en u in totaal niet meer dan € 272 per jaar schenkt. Door de eindheffing toe te passen, betaalt u vast de belasting die normaal gesproken door de ontvanger betaald zou moeten worden. Dit maakt het cadeautje in ieder geval voor de ontvanger een stuk leuker.

Tarief en voorwaarden
Let op: Wanneer u schenkt aan niet-werknemers is het tarief van de eindheffing 45%. Dit is dus hoger dan het tarief dat geldt voor eindheffing bij dergelijke verstrekkingen aan werknemers (hiervoor geldt het tabeltarief). Verder is van belang dat u de ontvanger schriftelijk meedeelt dat u de eindheffing over de verstrekking heeft toegepast. Bovendien moet u de inspecteur, indien hij er naar vraagt, meedelen aan wie u het cadeau heeft gegeven.

Tip
Vanaf 2006 mag u over verstrekkingen aan derden het eindtarief toepassen, wat tot gevolg heeft dat de ontvanger hierover geen inkomstenbelasting meer hoeft te betalen.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven