Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2007

Hulp bij suppletie omzetbelasting

Een aanvulling of correctie (suppletie) op een eerder ingediende aangifte omzetbelasting bezorgt veel ondernemers hoofdbrekens. Vooral correcties met betrekking tot fiscale bijtellingen zorgen ieder jaar voor aanvullende aangiften. Dit jaar maakt de fiscus het u gemakkelijker.

Zoals u weet is het niet toegestaan om te weinig afgedragen omzetbelasting in het volgende aangiftetijdvak "recht te trekken". U mag dit enkel en alleen doen met een correctiebericht over het bewuste tijdvak. Aangezien u dan al (geautomatiseerd) aangifte hebt gedaan, is een aanpassing via de PC niet meer mogelijk.

Nieuw formulier
De overheid heeft dit probleem onderkend en heeft met ingang van dit jaar het formulier "Suppletie Omzetbelasting" ontworpen. Samen met een eveneens te downloaden toelichting is het nu eenvoudig om uw correcties toch in het juiste tijdvak aan te geven.

Tip:
Aanvullingen op eerder ingediende aangiften omzetbelasting doet u met het nieuwe aangiftebiljet: "Suppletie Omzetbelasting". Dit biljet kunt u samen met het toelichtingenformulier downloaden bij de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl/download/1379.html. Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven