Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2010

Kiest u voor de nieuwe werkkostenregeling in 2011?

De werkkostenregeling maakt het per 1 januari 2011 mogelijk om maximaal 1,4% van de totale fiscale loon (de 'vrije ruimte') te besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. U betaalt wel loonbelasting over het bedrag boven de vrije ruimte in de vorm van een eindheffing van 80%. Bepaalde vergoedingen en verstrekkingen blijven nog steeds onbelast door gebruik te maken van de gerichte vrijstellingen.

Start werkostenregeling
De werkkostenregeling gaat in per 1 januari 2011 maar u bent nog niet verplicht gebruik te maken van deze regeling. Voor de jaren 2011, 2012 en 2013 mag u ervoor kiezen om de bestaande regels voor vrije vergoedingen en verstrekkingen te blijven gebruiken. U hoeft uw keuze niet kenbaar te maken bij de Belastingdienst. Uw keuze blijkt uit uw administratie. Pas in 2014 bent u verplicht gebruik te maken van de werkkostenregeling.

Gevolgen voor u?
Er kleven uiteraard voordelen aan de werkkostenregeling. U hoeft bijvoorbeeld geen rekening meer te houden met de voorwaarden en beperkingen van de bestaande regels voor vrije vergoedingen en verstrekkingen. Ook een voordeel is het feit dat u loon in natura tegen de factuurwaarde waardeert met als gevolg dat de factuur alleen in uw financiƫle administratie geboekt hoeft te worden en niet ook in uw loonadministratie. Maar er zijn ook zeker nadelen: zo is het maar de vraag of de werkkostenregeling in uw situatie financieel voordeliger is.

De uitwerking van de werkkostenregeling zal voor iedere onderneming anders uitpakken. Of de werkkostenregeling in uw situatie voordelig uit zal pakken zal dus nader moeten worden bekeken.

Let op!
Aangezien u nu al moet nadenken over uw arbeidsvoorwaardenbeleid en wellicht ook uw werknemers moet informeren over een nieuw beloningsbeleid raden wij u aan contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan berekenen of u gebruik moet maken van de werkkostenregeling of dat u de oude methode nog moet handhaven!

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven