Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2010

Maak ook in 2011 gebruik van de kwartaalaangifte BTW

In 2009 is als crisismaatregel ingevoerd dat ondernemers kunnen kiezen tussen een BTW-aangifte per kwartaal of per maand. Deze verruimde mogelijkheid werd in beginsel ingevoerd voor een jaar. Eind 2010 zou deze tijdelijke crisismaatregel vervallen. Uit gegevens van de Belastingdienst blijkt echter dat het aantal ondernemers dat de BTW-afdracht per kwartaal wil regelen, groeit. Zo maakten de afgelopen anderhalf jaar ruim 100.000 ondernemers gebruik van de mogelijkheid om per kwartaal aangifte te doen. Daarom is besloten dat u ook in 2011 kunt kiezen of u uw BTW-aangifte per kwartaal of per maand wilt doen.

Voordelen kwartaalaangifte BTW
Indien u ervoor kiest om de aangifte BTW per kwartaal te doen, dan betaalt u de BTW die u over de eerste en tweede maand van een kwartaal verschuldigd bent pas met de verschuldigde BTW over de derde maand waardoor u uitstel van betaling realiseert. De kwartaalaangifte zorgt er ook voor dat u gedurende het kwartaal meer geld in kas heeft en u iedere maand minder tijd kwijt bent aan uw administratie.

Let op!
Het maakt voor de BTW-afdracht niet uit of u per maand of per kwartaal aangifte doet. U betaalt evenveel BTW.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven