Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2003 t/m 2006

PESP: Subsidiekans bij buitenlandse samenwerking of export

Wanneer u activiteiten wilt ontplooien in niet-geïndustrialiseerde landen om daarmee de kans op toekomstige exporttransacties te vergroten, kunt u recht hebben op een subsidie van maximaal € 140.000 per project.

PESP heeft als doel de export naar en de economische samenwerking met niet-geïndustrialiseerde landen te bevorderen. Via PESP kunt u in aanmerking komen voor een financiële bijdrage voor haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies. De subsidie bedraagt maximaal tweederde van de begrote kosten van de activiteit tot een maximum van € 140.000 per project.

Voorwaarden
De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • De activiteiten moeten betrekking hebben op concrete projecten die brede Nederlandse export kunnen genereren.
  • U geeft in een werkplan aan wie uw buitenlandse partner is, waar de activiteiten zullen worden uitgevoerd en hoe het deel van de kosten dat niet door PESP wordt vergoed, wordt gefinancierd.
  • PESP-projecten moeten zich afspelen in Azië (met uitzondering van Japan), Midden- en Oost-Europa, Afrika, Latijns-Amerika en het Midden Oosten.

TIP
Heeft u plannen om activiteiten te ontplooien in niet-geïndustrialiseerde landen, dan kunt u wellicht in aanmerking komen voor een subsidie. Meer informatie kunt u vinden via www.evd.nl

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven