Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2010

U krijgt meer ruimte bij het versneld afschrijven

De regeling tijdelijke willekeurige afschrijving werd in 2009 als crisismaatregel geïntroduceerd. De regeling hield aanvankelijk in dat u uw investeringen uit 2009 en 2010 versneld mocht afschrijven in twee jaar tijd; 50% in het investeringsjaar en het restant in het opvolgende jaar. In de praktijk leek dit niet altijd te werken. De regeling is daarom verruimd.

Verruiming
Nog steeds geldt wel dat u maximaal 50% mag afschrijven in het investeringsjaar maar de versnelde afschrijving van het restant mag u nu uitsmeren over meerdere jaren. Door de verruiming kunt u de willekeurige afschrijving volledig benutten, met als resultaat een groter liquiditeits- en rentevoordeel. Zorg er wel voor dat u de investering binnen twee jaar na het jaar van investeren in gebruik neemt. Op 1 januari 2011 vervalt de regeling weer.

Let op!
De verruimde regeling werkt terug tot 1 januari 2009. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn neem dan gerust contact met ons op.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven