Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen van uw SRA-kantoor in 2011

U moet straks ontslag met wederzijds goedkeuren ook melden.

Ook ontslag met wederzijds goedvinden valt straks onder de meldingsplicht. Met de wetswijziging wordt bereikt dat vakbonden de gelegenheid hebben om in overleg te treden over de eventuele gevolgen van het voorgenomen ontslag.

Denkt u aan collectief ontslag? Dan is dat mogelijk in de volgende gevallen:

  • Gedwongen ontslag om bedrijfseconomische redenen. Bijvoorbeeld als er een reorganisatie, een bedrijfssluiting of verhuizing plaatsvindt. Ook kan het gaan om het afstoten van een deel van de activiteiten door het bedrijf;
  • Ontslag met wederzijds goedkeuren, als uw werknemers instemmen met het ontslag.

 Nu geldt nog dat als u twintig of meer werknemers wilt ontslaan, u dit bij de belanghebbende vakbonden moet melden. Deze meldingsplicht geldt alleen bij een gedwongen ontslag waarbij de arbeidsovereenkomst via het UWV of de kantonrechter wordt beëindigd.

Let op!
Het is nog niet bekend wanneer de wetswijziging ingaat.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven