Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen van uw SRA-kantoor in 2011

U zult meer moeten gaan betalen om naar de rechter te stappen!

U draait voor de kosten op
U zult voortaan zelf de kosten voor de gang naar de rechter moeten gaan betalen. Daarnaast zullen de griffierechten voor de civiele en bestuursrechtspraak ook gaan toenemen.

Civiele recht
U komt met het civiele recht in aanraking indien u een conflict heeft met een burger of bedrijf. Het gaat hierbij om zaken waar de overheid geen rol in speelt.

Indien u bijvoorbeeld een geschil heeft met een afnemer en naar de civiele rechter wilt stappen, zult u in de toekomst €1.950 aan griffierechten moeten betalen in plaats van de huidige € 530. Voor minder grote zaken zullen de kosten stijgen van € 110 naar € 1.190.

Bestuursrecht
Bij bestuursrecht speelt de overheid wel een rol en daar komt u mee in aanraking in geval u een geschil heeft met de gemeente, provincie of de Belastingdienst.

De bovengenoemde bedragen zullen ook gaan gelden voor deze geschillen.

Let op!
Het is nog niet bekend wanneer het bovenstaande in werking treedt.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven