Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2003 t/m 2006

Uitstellen bedrijfsopvolging nog gunstiger!

De laatste jaren komen steeds meer voorstellen om de bedrijfsopvolging fiscaal nog meer te faciliƫren. Zo is de bedrijfsopvolgingsfaciliteit uit de inkomstenbelasting aanzienlijk verruimd. Hetzelfde geldt voor de vrijstelling in de successiewet voor de schenking of vererving van ondernemingsvermogen/ aanmerkelijkbelangaandelen.

Nieuw uit de Miljoenennota
Naast bovengenoemde verruimingen wordt in het Belastingplan 2006 nog een verruiming voorgesteld. Het voorstel is om geen overdrachtsbelasting meer te heffen bij de overgang van goederen die behoren tot de onderneming van de overdrager in het kader van de bedrijfsopvolging aan een (half-/pleeg-) broer of zus, of diens echtgenoot.

Helaas heeft het kabinet de verruiming niet willen doortrekken buiten de familiekring, zoals in de Wet IB 2001 en de Successiewet wel is gebeurd. Een puntje van aandacht, zeker nu de komende tijd veel bedrijfsopvolgingen verwacht worden en lang niet altijd een geschikt persoon binnen de familiekring tot overname bereid is.

Tip
Bent u van plan uw onderneming te verkopen aan een (half-/pleeg-) broer of zus (of diens echtgenoot), wacht dan in ieder geval tot 2006. Dan hoeven zij naar alle verwachting namelijk geen overdrachtsbelasting meer te betalen over de verkrijging van in Nederland gelegen onroerende zaken of van rechten waaraan deze zijn onderworpen (o.a. pachtrecht).

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven