Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2010

Uw uren voor het urencriterium worden soepeler beoordeeld door de fiscus

In deze tijden van economische crisis zijn veel ondernemers geconfronteerd met het teruglopen van het aantal opdrachten en dalende omzetten. Om de crisis het hoofd te bieden besteden ondernemers meer tijd aan bijvoorbeeld acquisities, het verkrijgen van naamsbekendheid, het zelfstandig voeren van de administratie (boekhouding, inclusief belastingaangiften), aanvragen van vergunningen en het creëren van een website. Mocht u zich hebben beziggehouden met de bovenstaande activiteiten dan is het is in de praktijk niet altijd duidelijk hoeveel tijd u aan deze activiteiten heeft besteed.

De Staatsecretaris van Financiën heeft de Belastingdienst opdracht gegeven om in de gevallen waarin sprake is van twijfel aan de toerekenbaarheid van de uren, enige soepelheid te betrachten. Dit betekent dat de inspecteur bij de beoordeling van uw aangifte inkomstenbelasting 2009 en 2010 met een mildere blik naar uw urenadministratie zal kijken. Hierdoor is voor u de kans groter dat u toch nog voldoet aan het urencriterium.

Let op!
Bij een eventueel boekenonderzoek door de inspecteur moet u wel kunnen aantonen dat u tijd heeft besteed aan de opgegeven werkzaamheden. Er moet een relatie gelegd kunnen worden tussen de genoteerde uren en de daarmee samenhangende werkzaamheden. Houd dus een goede urenadministratie bij, bijvoorbeeld in de vorm van een agenda of in een spreadsheet. Een urenregistratie die te algemeen van aard en te globaal van opzet is voldoet niet als bewijsmateriaal!

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven