Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen in 2008

VAR-aanvraag digitaal

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving kunt u de VAR-verklaring voor 2009 pas half oktober digitaal aanvragen.

Aanvraag VAR
Wanneer u (vooraf) duidelijkheid wilt over uw fiscale status, kunt u een VAR-verklaring (Verklaring ArbeidsRelatie) aanvragen bij de Belastingdienst. Vanaf half oktober 2008 kunt u deze verklaring digitaal aanvragen. U vindt het aanvraagformulier vanaf die datum op http://www.belastingdienst.nl/. U doet uw aanvraag door het formulier online in te vullen, te ondertekenen met u DigiD en te versturen. De VAR-verklaring is maximaal één kalenderjaar geldig. Deze termijn gaat in aan het begin van het kalenderjaar.

Let op!
U kunt de VAR voor het kalenderjaar 2009 vanaf half oktober 2008 digitaal aanvragen. Het is ook (nog steeds) mogelijk om de VAR-verklaring op papier aan te vragen. In dat geval kunt u nu al het formulier downloaden van de site van de Belastingdienst of bestellen via de belastingtelefoon. 

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven