Edwin Kroon RB

  • Register Belastingadviseur

"Voor zeer persoonlijke dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, verenigingen, stichtingen en particulieren."

Tips en Adviezen van uw SRA-kantoor in 2013

Wilt u een eigen huis kopen? Dan heeft u meer eigen geld nodig!

LTV-ratio
De maximale omvang van de hypotheek ten opzichte van de marktwaarde van de woning wordt bepaald aan de hand van de Loan-to-Value ratio (LTV-ratio). In 2013 is deze LTV-ratio nog 105% (inclusief 2% overdrachtsbelasting). Dit percentage wordt de komende jaren stapsgewijs afgebouwd tot 100% in 2018. Dat betekent dat u vanaf dat jaar maximaal 100% van de waarde van uw koopwoning kan financieren met een lening.

Let op!
U krijgt te maken met de LTV-ratio wanneer u als starter op de woningmarkt voor het eerst een eigen woning koopt of als u uw bestaande hypotheek verhoogt voor een verbouwing of voor de aankoop van een nieuwe woning.

Het kabinet overweegt om de LTV-ratio op termijn verder te verlagen. Dat zal dan wel geleidelijk gebeuren en pas als de woningmarkt voldoende hersteld is. Nieuwe voorstellen voor een uiteindelijke LTV-ratio van misschien zelfs 80% en het verdere afbouwpad zijn pas te verwachten na 2018.

Tip:
Omdat steeds meer eigen geld nodig is, kan het voor ouders aantrekkelijk zijn om hun kind een bedrag te schenken voor de aankoop of de verbouwing van een eigen woning. Er gaan geluiden op dat het bedrag wat ouders eenmalig belastingvrij aan hun kind mogen schenken voor een eigen woning volgend jaar omhoog gaat van € 51.407 naar € 100.000.

Terug

Nieuwsbrieven | Tips & Adviezen

Nieuwsbrieven van uw SRA - Kantoor

Archief

Disclaimer

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site (links) beschikbaar is.

Although at composing the contents of this site the extreme care has been pursued, every liability is excluded for inadequacies, incompletions and possible impact of acting on the basis of information which is on or by means of this site (links) available.

Terug naar boven